Magasin
Studentportrett, Bilal
Foto: Thorbjørn Thyrum

Naturviterstudenten: –Håper jeg finner en jobb med like godt samhold

–Man er litt redd i starten, og det er helt greit, sier Bilal. Han husker den spente følelsen som dukket opp kom da studiehøsten nærmet seg. Med et hav av informasjon og nye ansikter kan det føles overveldende å begynne som student. Men ifølge Bilal, et engasjert medlem av Naturviterne Student ved NMBU, er det forbifarende, og sier til at de aller fleste nye studenter kjenner på dette: –Vi er alle i samme båt, understreker han.

Naturviterstudenten

  • Bilal Ahmed (25)
  • Student: Miljøvitenskap (NMBU)

For å få en smidig overgang til universitetslivet, tok Bilal initiativet til å snakke med eldre studenter og faddere. Det ble en støtte og gjorde det lettere:

– Jeg snakket med dem, stilte spørsmål og ba om tips. Det gjorde overgangen mye lettere, deler han. Han oppfordrer også nye studenter til å finne sitt eget fellesskap, og peker på Naturviterne Student som et eksempel: 

– Finn ditt fellesskap! Hos oss i Naturviterne er det en flott mulighet, sier den engasjerte ambassadøren. Han legger til at å delta på arrangementer er uvurderlig for å bli kjent med folk og skape gode minner.

Fagforeningen med stort fokus på miljø og klima 

Bilal kjenner han har funnet sin plass i fagforeningen som er i tråd med hans sterke miljø- og klimafokus. Etter å ha utforsket andre fagforeninger, falt valget naturlig på Naturviterne, hvor han kan kanalisere sitt engasjement for miljøet: 

– Jeg snuste rundt i ulike fagforeninger, men det var Naturviterne som appellerte mest til meg på grunn av deres tydelige miljø- og klimafokus, sier Bilal. 

Miljøengasjementet har alltid vært en drivkraft i hans liv, og det var derfor viktig for ham å finne en fagforening som speilet hans verdier. 

Etter flere år i forsvaret, innså den 25 år gamle studenten fra Enebakk at tiden var inne for høyere utdanning. Å ta del i klima- og miljøspørsmål ble tungtveiende for valg av studier. Bilals interesse for geologi ble vekket allerede på videregående skole, og da han oppdaget muligheten til å spesialisere seg i dette feltet gjennom miljøvitenskapsstudiet, var avgjørelsen enkel: 

– Jeg ble fascinert av geologi da jeg ble introdusert for det på videregående skole, forklarer han.

– Så da jeg hørte om muligheten til å fordype meg i geologi gjennom miljøvitenskap, var det et perfekt valg for meg, uttrykker Bilal fornøyd.

Miljøvitenskap er en treårig bachelorgrad som gir studentene en solid plattform for en karriere innen klimaendringer, forurensning, flom og arealbruk. Gjennom dette studiet får studentene viktig kunnskap om bærekraftige løsninger som er nødvendig i dagens samfunn. Med et økende behov for fagpersoner som forstår berggrunn, løsmasser og jordsmonn, gir miljøvitenskap studentene muligheten til å utforske og bidra til samfunnet på en meningsfull måte.

Økonomisk støtte og trygt samhold 

Å være medlem av Naturviterne Student har vist seg å være en betydningsfull støtte for Bilal både økonomisk og sosialt. Selv om noen studenter kanskje undervurderer betydningen av medlemskap i en fagforening, er Bilal klar i sin mening: 

– Det er null fordel å ikke være medlem av en fagforening. 

Bilal påpeker spesifikt de økonomiske fordelene ved medlemskapet i Naturviterne Student, som billige mobilavtaler, gratis forsikring for PC/Mac og tilgang til Naturviternes legat. Gjennom legatet har studentene muligheten til å søke om økonomisk støtte til etterutdanning, kurs, studiereiser og feltkurs. Bilal ler og erkjenner at studenter naturligvis er interessert i det de kan få.

Men for Bilal er likevel fellesskapet i Naturviterne Student det mest verdifulle: 

– Naturviterne Student er mer enn bare en vanlig studentforening. Det representerer et samhold der enkeltpersoner med felles mål kommer sammen og finner bærekraftige og smarte løsninger, ifølge Bilal. 

–Det har ingenting å si hvor du kommer fra. Alle har noe å tilby! Og vi har det også veldig gøy sammen! Jeg håper jeg finner en jobb i fremtiden med et like sterkt samhold, legger han til.