Naturviterne støtter skoleungdommens klimastreik

Støtter skoleungdommens klimastreik

Norge og verden trenger unge engasjerte klimahjerter. Naturviterne støtter skoleungdommens klimaaksjon for mer handling i klimapolitikken. — Skal vi unngå alvorlig global oppvarming og nå 1,5 graders målet, trenger vi store samfunnsendringer, sier Dagfinn S. Hatløy, forbundsleder i Naturviterne.

— Norge og verden trenger unge engasjerte klimahjerter. Naturviterne støtter skoleungdommens klimaaksjon for mer handling i klimapolitikken. Skal vi unngå alvorlig global oppvarming og nå 1,5 graders målet, trenger vi store samfunnsendringer,— Menneskeheten og kloden har dårlig tid. Vi trenger at de unge går foran slik at politikerne forstår og handler i tide, sier Hatløy.

Akademikerne støtter også klimastreikerne

— Det er knallbra at ungdommen tar tak i klimatrusselen, og jeg tror streiken kan bli en vekker for lederne i landet. – Mitt råd er: La det ikke bli med streiken. Organiser dere og få politisk innflytelse, sier leder i Akademikerne, Kari Sollien på Akademikerne.no.

I morgen streiker skoleelever over hele landet i protest mot politikernes tiltaksløshet i møte med klimautfordringene verden står overfor. Natur og Ungdom, som er en av arrangørene bak klimastreiken, forventer at flere enn 10 000 skoleelever forlater skolen i protest 22. mars. 

- Klimaendringene truer levekårene til mennesker over hele verden, blant annet tilgang til sikker mat, god helse og trygghet i samfunnet. Skal man lykkes med å påvirke beslutningstakere må man stå sammen. Finn en organisasjon dere støtter og meld dere inn. Da bidrar dere ikke bare i dag men de andre dagene i året, sier Sollien. 

Sollien oppfordrer medlemmene i Akademikerne-fellesskapet til å støtte opp om arrangementene som finner sted ulike steder i landet. - Bruk lunsjpausen til å gå ut i gata og gi din støtte. Her må vi stå sammen med ungdommene våre, sier Sollien.

Laster kommentarfelt ..

Samarbeidspartnere