Magasin
En gruppe studenter snakker med Amalie Kletten fra Statens Vegvesen under Naturviternes karrieredag ved NMBU
En gruppe studenter snakker med Amalie Kletten fra Statens Vegvesen under Naturviternes karrieredag ved NMBU

Rekordmange deltok - bedriftene kjempet om synligheten

Bedriftene konkurrerte om oppmerksomheten til studenter på Naturviternes karrieredag ved NMBU i Ås. Tydelig signal på økende etterspørsel etter naturvitenskapelig kompetanse, mener organisasjonsrådgiver

Ferske tall fra forskningsinstituttet Nifu viser at 7 av 10 arbeidsgivere sier at de trenger folk med masterutdanning i noen eller stor grad om fem år. 

For miljøvitenskapstudentene Mari og Aurora er den høye etterspørselen etter kompetansen til nyutdannede gode nyheter. De går begge siste året på masterutdanningen, og ser nå etter en relevant fulltidsjobb:

–Det er mange aktuelle bedrifter her, og jeg skal snakke litt ekstra med Miljødirektoratet og NIVA, smiler Mari. 

Studievenninna Aurora synes Naturviternes karrieredag ved NMBU har klart å tiltrekke flere relevante bedrifter og aktører enn andre karrieredager hun har vært på:  

–Karrieredagen her er mye mer rettet mot naturvitenskap og naturvitere. Det er gull verdt for oss som skal ut i arbeidslivet nå, sier hun. 

Kompetansen herfra er god!

Sweco, Tine, Statens Vegvesen og Nibio er blant bedriftene som nå lyser ut ledige stillinger, og som ønsket å komme i dialog med studentene som deltok under karrieredagen ved NMBU.

Ingunn Helene Skauen Ruud fra Tine delte ut gratis sjokolademelk mens hun fortalte forbipasserende studenter om spenende, ledige stillinger i Tine:

–Vi vet at kompetansen herfra er veldig god, og det er Tine alltid på jakt etter, sa hun mens kartongene gikk unna. 

Naturviternes karrieredagen ved NMBU samlet et mangfoldig og bredt spekter av ulike bedrifter og bransjer. Det viser litt av bredden til naturvitenskapen som fag og felt. 

Når man tenker på veiutbygging, er det sjelden naturvitenskap som først kommer til tankene. Dette er akkurat det Amalie Kletten fra Statens vegvesen ønsker å nyansere:

–Jeg tror mange ikke er klar over hvor mye innenfor naturvitenskap vi jobber med i Statens vegvesen, sier hun.

Statens Vegvesen sysselsetter flere tusen personer i Norge hvert år. Det er mange, gode og spennede muligheter for naturvitere der, ifølge Amalie: 

–Flere tenker at vi bygger vei og «that’s it», men det er ganske mye mer enn det. Så det veldig positivt at Naturviterne arrangerer en stor karrieredag hvor vi får snakket med studenter og nyutdannede, sier hun. 

Naturvitenskap, LinkedInkurs og CV foto

Studentene som deltok på karrieredagen ble også tilbudt gratis CV-fotografering, jobbsøkerkurs og kurs i bruk av LinkedIn. Tidligere har Naturviterne arrangert flere åpne karrieredager ved NMBU, og årets arrangement satte en rekord med hensyn til deltakelse, ifølge Isabel Hartung, organisasjonsrådgiver i Naturviterne. 

Hartung mener Naturviterne over tid har gjort seg gjeldende som et trygt og relevant bindeledd mellom studenttilværelse og arbeidsliv for naturvitere: 

–Jeg snakker daglig med mange, dyktige studenter som har mye å bidra med i arbeidslivet. Og det er viktig for oss som fagforening å være en relevant og god støttespiller i de ulike livsfasene, sier Hartung som er ansvarlig for studentsektoren i Naturviterne. Hun mener også at Naturviterne jobber mer målrettet enn noen gang med å koble et mangfold av ulike bransjer sammen med nyutdannende naturvitere, og de som fortsatt  studerer og som trenger en praksisplass. 

–Naturviterkompetansen har aldri vært viktigere enn den er nå, sier Hartung, som også er veldig fornøyd med karrieredagen ved NMBU. 

Laster kommentarfelt ..

Samarbeidspartnere