Selda Ekiz og Arne Rørå nye medlemmer i juryen til Naturviterprisen

Ny jury til Naturviterprisen

Programleder Selda Ekiz og direktør Arne Rørå gleder seg til å bli med i juryen til Naturviterprisen, sammen med stortingspolitiker Rasmus Hansson og professor Anne Sverdrup-Thygeson. Juryleder Alvhild Hedstein ser frem til årets nominasjoner, med mange gode kandidater å velge mellom.

Naturviterprisen ble opprettet i 2021 og har skapt stort engasjement. Juryleder Alvhild Hedstein er glad for at to nye medlemmer med så ulik bakgrunn har takket ja til å bli med i juryen.

 - Dette er virkelig et viktig arbeid. Det kommer inn mange ulike forslag på gode kandidater til å vinne prisen, og det er helt tydelig at folk synes det er gøy å nominere, forteller Hedstein.

På de to årene siden prisen ble opprettet har det kommet inn mange spennende forslag på kandidater som jobber innen vidt forskjellige felt; som marinbiologi, landbruk, forskning og forvaltning. Felles for de alle er at de har naturvitenskapen i bunn.

Selda Ekiz er spesielt opptatt av å vise frem hvor spennende og gøy naturvitenskap kan være.

- Dette gleder jeg meg til, vi trenger å løfte forståelsen for og verdien av naturvitenskap, forteller Selda Ekiz, som ikke brukte lang tid på å bestemme seg da hun ble forespurt om hun ville bli med i juryen.

Det andre nye jurymedlemmet, Arne Rørå, har et stort nettverk og en lang yrkeskarriere bak seg. Han gleder seg til å bli bedre kjent med å bredden i organisasjonen og alle de ulike naturviterne som finnes der ute.

- Naturviterprisen er den type positive prosjekter som får vist frem bredden i faget. Jeg er spesielt opptatt av kombinasjonen fagkunnskap og formidlingsevne. Folk som tør å bruke stemmen og samtidig har fagtyngden med seg, er det viktig at vi får løftet frem, sier Røra.

Fra tidligere sitter Rasmus Hansson og Anne Sverdup-Thygeson i juryen sammen med Hedstein. Hansson er biolog og stortingspolitiker, mens Sverdrup-Thygeson er professor i bevaringsbiologi og forfatter. Juryleder Alvhild Hedstein er direktør for bærekraft og innovasjon i BAMA Gruppen og har bred erfaring fra politikken.

Selda Ekiz har en mastergrad i fysikk fra UiB. Hun er programleder i NRK for Alle mot 1 og har tidligere vært programleder for blant annet Barn ingen adgang og Klassequien. Hun har også skrevet eksperimentbøker for barn, quizbøker og leksehefter og jevnlig forestillinger i fysikk med «Seldas lab».

Arne Rørå har master i skogbruk fra NMBU og er administrerende direktør i NORSKOG. Han er styreleder for NIBIO og for Fakultetet for Miljøvitenskap og naturforvaltning på NMBU. Han har jobbet for blant annet Norsk institutt for jord- og skogkartlegging og vært styreleder for Norsk institutt for skog og landskap.

Nominasjoner til Naturviterprisen 2023 åpnes i mars og fristen for å melde på kandidater er 1. mai.

Ny jury for 2023-2024 ble innstilt på hovedstyremøte i Naturviterne 23. februar. 

Laster kommentarfelt ..

Kontaktperson

Anders Skrede
Anders Skrede Politisk rådgiver
990 02 764
Se e-post

Samarbeidspartnere