Podkast
Derfor streiker akademikerne i staten
Derfor streiker akademikerne i staten

Streike-spesial: Derfor streiker Akademikerne stat

Fredag 24. mai startet streiken i Akademikerne stat. Hvorfor er det streik? Hva er streik? Hvordan opplever de involverte å være i en streik? Svarene får du i denne podkasten.

Lytt her:

Lytt på episoden i din podkast-spiller

Tips oss

Naturviterpodden ledes av Torbjørn Hundere. Send oss gjerne tips, ros og ris: 

Om denne episoden:

 

NaturviterPodden streik-spesial: 
Derfor streiker Akademikerne stat

Episoden handler om Akademikernes streik i staten som startet 24. mai etter at meklingen ikke førte frem hos Riksmekleren. Rundt 1240 medlemmer, inkludert mange fra Naturviterne, streiker nå, og flere vil slutte seg til fra mandag 27. mai.

Derfor streiker Akademikerne-stat

I episoden hører du:

Derfor streiker Akademikerne-stat Lise Lyngsnes Randeberg, Akademikernes leder

Lise Lyngsnes Randeberg forklarer hvorfor akademikerne streiker. Hun understreker at streiken handler om prinsipper, ikke penger, og er en reaksjon på det hun ser som uakseptabel politisk innblanding i forhandlingene. Akademikerne kjemper for å beholde lokal lønnsdannelse og motstår en tilbakevending til en sentralisert modell.

 

 

 

 

 

Derfor streiker Akademikerne-stat Petter Lysrud Johannessen, Naturviternes rådgiver i stat

Petter Lysrud Johannessen gir innsikt i streikens betydning for Naturviternes medlemmer. Han påpeker at streik er det lovlige kampmiddelet når forhandlinger mislykkes, og understreker den historiske betydningen av denne streiken. Han beskriver situasjonen som nødvendig, og uttrykker støtte for medlemmene som er ute i streik.

 

 

 

 

Kari Tønnessen Nordli Kari Tønnessen Nordli, Akademikernes leder i stat

Kari Tønnessen Nordli holder en flammende appell om viktigheten av streiken. Hun fremhever at Akademikerne kjemper mot en dårligere tariffavtale som staten vil innføre, og at denne avtalen ikke vil tjene medlemmene godt. Nordli mener at statens tilnærming er politisk motivert for å tilfredsstille LOs interesser.

 

 

 

 

Morten Wedege, forbundsleder i Naturviterne Morten Wedege, Naturviternes leder

Morten Wedege forklarer hvorfor Naturviterne støtter streiken. Han mener staten forsøker å fjerne en avtale som har fungert godt i åtte år, og at dette er et resultat av politisk innblanding. Wedege sier at motivasjonen blant medlemmene er høy, og at streiken vil fortsette til de får gjennom sine krav.

 

 

 

 

 

Derfor streiker Akademikerne-stat Anne Camilla Bergkvist, tillitsvalgt i Naturviterne

Anne Camilla Bergkvist deler sine praktiske erfaringer med å organisere streikevakter og motivere medlemmene. Hun beskriver reaksjonene som positive og understreker viktigheten av tydelig kommunikasjon for å sikre at alle forstår sine roller under streiken.

 

 

 

 

 

Streiken er nå et faktum, og for oppdateringer om utviklingen kan man følge med på Naturviternes nettside.