ryddeaksjon rekvika

Strandryddedagen i Rekvika ble en stor suksess

I fantastiske omgivelser og flott vær fjernet studenter masse søppel fra vakre Rekvika i Tromsø.

I år bestemte lokallaget i Tromsø seg for å gjennomføre en strandryddedag siden de ikke kunne gå fra dør til dør under årets TV-aksjon mot plast i havet. Arrangementet var i samarbeid med UiT Bærekraft, FN-Studentene Tromsø og Spire Tromsø, og ble gjennomført søndag 18. oktober.

I fantastisk vær var det i ekte dugnadsånd mange entusiastiske studenter som møtte opp i sentrum, hvor det var satt opp en egen buss som tok alle til nærmeste busstasjon. Fra busstoppet var det en flott gåtur på om lag 20 minutter før man kom til Rekvika, som var målet for strandryddedagen. Det er mange «rekviker» langs kystlinjen i Norge og navnet stammer fra at det reker mye på land i slike viker. Tidligere har dette vært trevirke eller andre nedbrytbare materialer, men dette har i stor grad blitt erstattet av plast.

De oppmøtte kunne dessverre meddele at det var mye søppel.

Du kunne bare løfte en stein så fant du plast.

Det ble samlet inn 24 store poser med søppel. Store gjenstander ble hentet av kommunen som stilte opp med småbåter, mens resten ble båret tilbake for hånd. Alt søppel ble sendt til Remiks der det ble håndtert og sortert. Forhåpentligvis kan noe av materialet resirkuleres til nye produkter eller gå til energigjenvinning. Det har i hvert fall blitt fjernet fra hav og strand, hvor det forurenser og er til skade for maritimt liv.

Dagen ble avsluttet med bål og hygge. Kathleen er studentkontakt og leder av Naturviterne Student UiT. Hun var strålende fornøyd med gjennomføringen og at det var så mange studenter som stilte opp.

Det føles godt å kunne gjøre noe aktivt for havet vårt, sammen med så mange andre som bryr seg, det gir meg håp for fremtiden."

Takk til alle studenter som bidro til ryddeaksjonen. Det gir håp og glede å se at det grønne hjertet banker i beste velgående hos studenter!

Laster kommentarfelt ..