Se frokostmøte om økologisk matproduksjon på Web-TV

Saken er oppdatert slik at du kan se opptakene og presentasjoner fra dagens frokostmøte.

 


Kaja R. Holmboe Bang, kokk og daglig leder Lille Tøyen kolonial, snakket om økologiske råvarer

Hvor bærekraftig er økologisk matproduksjon?

Hver eneste dag blir vi 200 000 flere på jorda. Hvordan skal vi klare å mette en stadig økende befolkning på et areal som minsker for hvert år som følge av klima- og arealendringer?

Økologisk matproduksjon skal ta hensyn til miljø, bærekraft og naturens kretsløp.  Vi ønsker å se nærmere på hvilken betydning økologisk matproduksjon egentlig har. I Norge defineres det gjennom et konkret og detaljert regelverk, likevel oppstår det stadig debatt om mat produsert økologisk. Hva er fakta og hva er myter?

Delta i debatten på Twitter med dagens emneknagg: #naturviterfrokost 

Naturviternes Web-TV

Se opptakene her:

Her oppdateres det med presentasjoner...

Ordstyrer er Vebjørn Knarrum, forbundsleder i Naturviterne

Hvordan nå målet om 15 % økologisk matproduksjon innen 2020

Bjørn Huso, seksjonssjef, Landbruksdirektoratet

Last ned presentasjon PDF

Økologisk landbruk, en del av løsningen for et bærekraftig samfunn?

Sissel Hansen, seniorforsker, Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK)

Last ned presentasjon PDF

Miljøbelastninger i konvensjonelt og økologisk landbruk

Arne Grønlund, seniorforsker NIBIO

Last ned presentasjon PDF

De beste råvarene!

Kaja R. Holmboe Bang, kokk og daglig leder Lille Tøyen kolonial

 

Laster kommentarfelt ..