Positivt møte med landbruks- og matministeren

Det er positivt at statsråden vil videreutvikle den fenologiske hagen ved NIBIO Stjørdal. Slik oppsummerer Naturviterne og Forskerforbundet møtet med landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

 

Forbundslederne Vebjørn Knarrum og Petter Aaslestad møtte i dag landsbruks- og matminister Jon Georg Dale for å diskutere framtiden til NIBIOs forskningsstasjon på Kvithamar. (foto: Torbjørn Hundere)

Naturviterne og Forskerforbundet har vært opptatt av å videreføre de verdifulle bidragene forskningsstasjonen leverer til norsk og internasjonal landbruks- og klimaforskning.

De to forbundslederne opplevde møtet som positivt.

Vil beholde den fenologiske hagen!

Statsråden hadde et langsiktig perspektiv på norsk landbruksforskning, og så verdien av internasjonalt forskningssamarbeid. Han ga klart uttrykk for at den fenologiske hagen i Stjørdal skal bestå og videreutvikles, slik at den kan fortsette å levere forskningsdata til Humboldt-universitetet i Berlin.  

Knarrum og Aaslestad overleverte i dag et kort notat der argumentene for fortsatt forskningsaktivitet ved Kvithamar i Stjørdal oppsummeres.

– Dette notatet vil vi også gjøre kjent for kunnskapsministeren og klimaministeren, forteller de to lederne. Forskningsstasjonen og forsøksfeltene ved Kvithamar leverer unike data som vil være viktige for norsk landbruksforskning og klimaforskning i fremtiden.

– Nå avventer vi regjeringens videre behandling, og vil følge saken tett, forsikrer Knarrum.

Landbruks- og matministeren holder døra på gløtt for videre drift på Kvithamar og den fenologiske hagen. Her sammen med forbundslederne i Naturviterne og Forskerforbundet, Vebjørn Knarrum og Petter Aaslestad. (Foto: Torbjørn Hundere)

Laster kommentarfelt ..