Naturviterne student hjelper sine medlemmer på universitetene i Norge

Ny student? Gå ikke glipp av disse tipsene!

Studiestart og fadderukene er i gang, og det er sikkert mange førsteårsstudenter som både gruer og gleder seg til å ta fatt på livet som student. Da kan det være kjekt med noen tips fra andre som har vært gjennom det samme.

  • Les om vår velkomstpakke og alle fordelene vi tilbyr våre studentmedlemmer

 

Vi har tatt en prat med faddersjef Vilde Reinertsen ved UiO og studentkontakt Camilla Werner ved NMBU for å få deres tips til fadderuka og livet som student. 

Vilde studerer biovitenskap og starter selv på andre året. Hun forteller at UiO i likhet med andre universiteter i Norge prioriterer førsteårsstudenter og tilrettelegger for at fadderuka skal gjennomføres med en kombinasjon av fysiske og digitale arrangementer.

Det er stort fokus på at man skal få en minneverdig fadderuke samtidig som det skal være trygt. Hun understreker at fadderuka er en vei inn i det sosiale og hvor viktig og nyttig det er for studentlivet senere. Hennes tips til fadderuka er:

  1. By på deg selv – ikke vær redd for å si hei eller ta initiativ. De fleste er helt nye og kjenner ingen. Noen må ta det første skrittet og det er ikke så farlig.
  2. Delta – bli med på arrangementer og aktiviteter! Det er under fadderuka at man blir kjent med de man skal studere sammen med og man knytter viktige sosiale bånd. Fadderuka som førsteårsstudent opplever man kun én gang så ikke la denne muligheten gå fra deg!
  3. Ha det gøy – nyt fadderuka, vær til stede og slapp av! Det gjør ingenting om man sier eller gjør noe «dumt». Alle er så opptatt av å gjøre et godt inntrykk at mange har mer enn nok med seg selv.
  4. Fortsett – det sosiale er ikke ferdig med fadderuka. Fortsett å vise initiativ, inviter til aktiviteter og delta på det som skjer på campus.

Camilla har studert matvitenskap ved NMBU i fire år og starter nå på sitt siste år hvor hun skal skrive master. Vi spurte hvilke tips hun hadde gitt til seg selv som førsteårsstudent med den erfaringen hun har nå:

  1. Engasjer deg – jeg utsatte selv å bli med i min stedsforening i tre år fordi jeg syntes det var litt skummelt. Når jeg først hoppet i det, var det ikke så farlig likevel og jeg har hatt det så gøy med den gjengen! Bli med på bli-kjent arrangementer, møt nye mennesker og bli med i foreninger. Jeg angrer på at jeg ikke startet tidligere.
  2. Lag ukemeny – og handle kun én gang i uka. Det sparer man både tid og penger på og jeg anbefaler #fattigstudent som kommer med mange gode tips.
  3. I forbindelse med fest – å ha middagsrester eller noe annet som er digg, raskt og enkelt å lage når du kommer hjem anbefales på det sterkeste. Det er den beste følelsen å kunne ta middagsrester rett ut av kjøleskapet når du er skikkelig sulten! Kombiner det med å drikke masse vann før du legger deg og du gjør dagen derpå så mye mer overkommelig.
  4. Jobb litt med fag hver dag – så slipper man de største skippertakene rett før eksamen. Et godt grunnlag gjør eksamensperioden så mye bedre, spesielt når du kan se på tidligere eksamensoppgaver og du allerede kan svare delvis før du begynner med puggingen.

 

Mange nyttige fordeler for deg som er student

Med studentmedlemskap følger mange fordeler og her er en liste med noen utvalgte:

Studentforsikringen alene betaler for medlemskapet i løpet av svært kort tid. Det er mange fordeler og du kan lese mer om alle her.

 

Laster kommentarfelt ..