Naturviterne støtter NRK TV-aksjonen til Regnskogfondet!

- Det er mange gode grunner til at vi skal være med å vokte regnskogen, sier forbundsleder Vebjørn Knarrum i Naturviterne. Sammen med Lars Løvold i Regnskogfondet oppfordrer han medlemmer og tillitsvalgte til å stille som bøssebærere søndag 18. oktober.

 Vebjørn Knarrum og Lars Løvold oppfordrer alle til å stille som bøssebærere for TV-aksjonen søndag 18. oktober!

Bli bøssebærer søndag 18. oktober!

I år som i fjor vil Naturviterne oppfordre medlemmer og tillitsvalgte til å bli med som bøssebærere under TV-aksjonen 18. oktober.

Pengene går i år til Regnskogfondet og deres arbeid med å bevare regnskogen i flere større områder i Brasil, Peru, Kongo og Ny-Guinea. 

Les mer: TV-aksjonen NRK / Vi skal vokte regnskogen

– Sammen skal vi bevare et regnskogsområde større enn Danmark og Norge for vår felles fremtid, forteller Lars Løvold, daglig leder i Regnskogfondet. Regnskogen forsyner verden med mat, vann og medisiner, og er hjemmet til millioner av mennesker. Disse blir drevet ut i fattigdom når skogen raseres. Siden andre verdenskrig er regnskogen halvert. Fortsatt hugges regnskogen ned i hurtig tempo. Å redde verdens regnskoger er avgjørende for å redusere naturkatastrofer, global oppvarming og fattigdom. Ved å bevare regnskogen bevarer vi også et biologisk skattkammer som rommer 50–80 prosent av klodens plante- og dyrearter.

- Nå oppfordrer vi alle våre medlemmer og tilitsvalgte til å stille på denne store dugnaden som er til nytte for klima, miljø og mennesker, sier Naturviternes leder Vebjørn Knarrum.

Les mer: Bli bøssebærer registrer deg her

Visste du at

  • Før dekket regnskogen 12 – 13 % av landjorda. I dag er størrelsen redusert til 6 %.
  • Hvert år forsvinner rundt 46.000 km2 regnskog.
  • Utslippene av klimagasser fra brenning av regnskog tilsvarer utslippene fra alle verdens biler.

Laster kommentarfelt ..