Det går veien for Naturviterne i Statens vegvesen.

– Medlemstallet er på vei opp og det er vi strålende fornøyd med, sier Alf Støle, Sunniva Schjetne og Daniel Thorsell. De er alle tillitsvalgte i Naturviterne.

Alf Støle - tillitsvalgt Vegdirektoratet, Daniel Thorsell - tillitsvalgt Vegdirektoratet (vara), Sunniva Schjetne - hovedtillitsvalgt Statens vegvesen Foto: Henriette Erken Busterud, Statens vegvesen

Flere og flere ansatte i Statens vegvesen velger å melde seg inn i Naturviterne.

Antallet medlemmer i Statens vegvesen har økt fra 41 medlemmer i 2006 til 135 medlemmer i 2013. Det tilsvarer en gjennomsnittlig vekst på 19 % per år. Noe som er et meget godt resultat innen medlemsrekrutteringen.

- Jeg er strålende fornøyd med at vi får flere medlemmer og har økt så mye i antall, sier Sunniva Schjetne, hovedtillitsvalgt for Naturviterne. - At vi skulle øke antallet medlemmer så raskt, trodde vi nok ikke for noen år siden. 

I dag er arbeidsplassen hennes en av de bedriftene som rekrutterer flest nye medlemmer. Det gir mer selvtillit når de tillitsvalgte skal ut å verve kollegaer og engasjere seg i tillitsvalgsarbeidet.

Schjetne er sikker på at erfaring og gode tillitsvalgte betyr mye for veksten. - Vi er nå mer synlige og bidrar til at Naturviterne fremstår som et troverdig og relevant fagforeningsalternativ på arbeidsplassen.  At vi blir flere, betyr også at vi har fått på plass tillitsvalgtapparat i alle våre fem regioner og i Vegdirektoratet. Dette inntrykket deles av hennes kollegaer Alf Støle, tillitsvalgt i Vegdirektoratet og Daniel Thorsell, varatillitsvalgt i Vegdirektoratet. 

- Det hjelper selvsagt også at vi har et proft sekretariat i ryggen, sier Schjetne. Naturviterne har 11 heltidsansatte medarbeidere som daglig støtter service- og rådgivningsoppgaver for medlemmene. Henvendelsene dreier seg om alt innen arbeidsliv, lønn, karriere og medlemsfordeler generelt.

- Vi skal heller ikke legge skjul på at vegvesenet er en etat som stadig rekrutterer, og også vokser i antall ansatte, noe som også fører til nye medlemmer, forteller Schjetne.

Laster kommentarfelt ..