Eksamenslokale

Årets eksamener bør gjennomføres hjemmefra

Studentstyret i Naturviterne oppfordrer universitetene til å legge opp til digital hjemmeeksamen i år så langt det lar seg gjøre.

Studentstyret kommenterer gjennomføring av årets eksamener.

Nå har planene for gjennomføring av de fleste eksamener blitt lagt av universitetene. Foreløpig har universitetene lagt seg på forskjellige linjer, men det er fortsatt tid til å gjøre endringer.

Risikerer smitte ved fysisk eksamen

Ved fysiske eksamener risikerer man å bli smittet og ta med sykdommen hjem til jul og familie som kan være i risikogrupper. I tilfeller der man har milde symptomer er det fare for at enkelte studenter prioriterer seg selv framfor fellesdugnaden dersom alternativet er å stryke og måtte ta eksamen på et senere tidspunkt. Dessuten er det ikke nødvendigvis slik at sykdommen manifesterer seg i synlige symptomer og man kan dermed uforskyldt smitte andre. Selv med gode forholdsregler og smitteverntiltak vil sannsynligheten for at smitte kan spre seg blant studenter som møter på fysisk eksamen uansett være mye større enn om man kunne gjennomført den samme eksamen der man bor.

Alle ønsker å feire jul med familie og venner

Oppfordrer til digital hjemmeeksamen

Studentstyret oppfordrer derfor alle universiteter til å legge opp til digitale hjemmeeksamener så langt det lar seg gjøre, også for å gi plass på universitetene til eksamener som krever fysisk oppmøte. Ingen ønsker verken å spre smitte eller risikere å bli smittet. Alle ønsker å feire jul med familie og venner og få gjennomført eksamen på en trygg måte. Korona har allerede gjort 2020 til en stor påkjenning. Sykdom i juleferien og en ferie i karantene ville vært et mareritt for et år som allerede virker å dra ut i det uendelige. 

Laster kommentarfelt ..