Pia Ve Dahlen vinner Naturviterprisen 2021

Pia Ve Dahlen er vinner av Naturviterprisen 2021

Naturviterprisen skal gis ut til en faglig dyktig naturviter som fremhever naturviterfagene, driver god formidling og medvirker til en bærekraftig utvikling av samfunnet. Den aller første prisen går til marinbiologen Pia Ve Dahlen for hennes formidable innsats for å fremme naturvitenskapelig kunnskap om havet.

Pia Ve Dahlen  kandidat til Naturviterprisen 2021

Pia Ve Dahlen, vinner av Naturviterprisen 2021 // Foto: Marte Haraldsen Photography

Du kan følge utdelingen direkte fra Naturviterforum, torsdag 4. november her fra kl. 09.00

Naturviterprisens jury fremhever Pia Ve Dahlen som en svært engasjert og foretaksom marinbiolog som gjør en formidabel innsats for å fremme naturviterfaget.

— I 2015 startet hun festivalen Passion for Ocean, som nå er blitt en folkebevegelse. Hun jobber for at alle skal finne sin grunn til å digge havet, ta bedre vare på det og vite hvordan man gjør det, sier juryleder Alvhild Hedstein. Hun kunngjorde vinneren direkte på Naturviternes Facebook-side onsdag 27. oktober.

Se opptak av kunngjøringen på Facebook her:

Juryen legger også vekt på at Pia er en utrolig dyktig formidler av komplisert naturvitenskapelig kunnskap på en veldig folkelig og forståelig måte.

— Pia Ve Dahlen scorer rett og slett topp på alle de fire kriteriene til prisen. Vi gleder oss til å følge henne videre og gratulerer med verdens første naturviterpris i Norge, sa juryens leder.

Prisutdelingen finner sted under Naturviterforum torsdag 4. november kl. 09.00 på Oslo Kongressenter. Pia Ve Dahlen vil da holde et foredrag i forbindelse med prisutdelingen.

Om Naturviterprisen

Naturviterprisen skal deles ut til en naturviter som har utmerket seg med:

  • faglig dyktighet
  • medvirkning til bærekraftig utvikling av samfunnet
  • fremhevet naturviterfagene
  • god formidling av arbeidet

Naturviterprisen er på kr 50 000, en statuett og et diplom — som deles ut på Naturviterforum 4. november.

Laster kommentarfelt ..