Dagfinn Svadberg Hatløy

Blogger om saker som opptar ham som forbundsleder i Naturviterne

Helgen 27. og 28. oktober blir det gravøl for NRKs populære program «Friluftsmagasinet» og «Naturens verden». Programmene blir lagt ned. Begge programmene har hatt gode lyttertall. Mange vil savne lyden av rypesteggen, rennende vann, utrusende fiskesnøre, og lengre allmenn opplysende radio om natur og friluftsliv. Programmene skal nå erstattes med musikk, kommentarer og såkalt «flyt-radio».

NRK har hatt stor suksess med sakte-TV, inkludert program om natur og miljø. Senest i sommer da mange av oss fulgte med Lars Monsen minutt for minutt i fire uker gjennom storslått natur i den norske fjellheimen. På Hardangervidda, i Jotunheimen, Vesterålen og Indre Troms.

«Friluftsmagasinet» og «Naturens verden» har vært radioens svar på «Norge rundt. Nå skal dette erstattes med nye direkte morgensendinger, med programmet «OPPTUR» kl. 07.00 - 09.00 lørdag og søndag på P1. La oss håpe dette ikke blir en NEDTUR for god og stemningsfull radio om natur og friluftsliv. Vi trenger radio som fortsatt sikrer NRK god kompetanse om natur og miljø. Og befolkningen, unge og eldre trenger, fortjener radio som gir kunnskap om natur og inspirerer oss til ut på tur, i hverdag og helg.