Naturvitere

Studerer jeg naturvitenskap?

Vi organiserer medlemmer med master innen naturvitenskap også kjent som naturvitere. Det er en bred vitenskap som omfatter mange fagområder. Finn ut om ditt studie er naturvitenskapelig og om du kan bli medlem.

Hva er naturvitenskap?

Naturvitenskap er en fellesbetegnelse for empiriske vitenskaper hvor man søker og forvalter kunnskap om naturen og både levende og ikke-levende naturlige fenomener.

Regnes mitt studie som naturvitenskapelig?

Astronomi, fysikk, kjemi, biologi og geologi er tidlige naturvitenskapelige fagområder, men dette har blitt utvidet betraktelig med tiden og inkluderer i dag svært mange fagfelt og spesialområder. Er ditt studie organisert under et naturvitenskapelig fakultet kan du være helt sikker, men det kan fortsatt være naturvitenskapelig selv om det ikke er tilfellet. Universitetene organiserer seg forskjellig, og naturvitenskapen er særdeles tverrfaglig. Derfor er det mange studier som kan anses som naturvitenskapelige som ikke er tilordnet et naturvitenskapelig fakultet. Studerer du noe som involverer natur er det antageligvis naturvitenskapelig. Vi har medlemmer med hundrevis av forskjellige studiebakgrunner.

Et utvalg studieretninger og bakgrunner blant våre studenter og yrkesaktive medlemmer.

Er jeg en naturviter?

Tar du høyere utdannelse innenfor naturvitenskap kan du omtale deg selv som en naturviter og bli medlem i Naturviterne.

Fortsatt usikker?

Hvis du fortsatt ikke er helt sikker på om ditt studie er naturvitenskapelig, eller har andre spørsmål om Naturviterne eller medlemskap, ta kontakt med oss så svarer vi på dine spørsmål.

Send e-post til: post@naturviterne.no

Fant du det du lette etter?