Norges rimeligste pensjon for Naturviternes medlemmer i Kron

Naturviternes medlemmer får Norges rimeligste pensjon i Kron

Nå lanseres "Egen pensjonskonto". Lovendringen vil gjøre det lettere for deg som jobber i privat sektor ved at all pensjon samles på en konto. Det innebærer også at du for første gang kan bestemme hvor pensjonen skal forvaltes. Gjennom en ny avtale med Kron vil du som medlem få tilgang til en av Norges beste pensjonsavtaler.

Her finner du samlesiden for alle tilbud i Kron:

 

— Hva er "Egen pensjonskonto"?

— Hva innebærer avtalen med Kron for deg som jobber i offentlig sektor?

— Lanseringstilbud i Kron til Naturviternes medlemmer


 

Lanseringstilbud i Kron

 • På nyåret 2021 får du som er medlem i Naturviterne tilgang til en av markedets beste priser på pensjon og fondsparing via Kron.
 • Har du lyst til å teste Kron-appen allerede nå? Da har Kron satt sammen et ekstra godt lanseringstilbud til deg som medlem

Hva innebærer avtalen for deg som ikke jobber i privat sektor?

Avtalen med Kron inkluderer et veldig godt tilbud med rabatter både på egen pensjonskonto, fondssparing og Individuell pensjonssparing (IPS). Hvis du jobber i offentlig sektor vil du dessverre ikke kunne benytte pensjonsavtalen hos Kron, men du har tilgang til rabattene på fondssparing og IPS. "Egen pensjonskonto" gjelder for alle som har, har hatt, eller kommer til å få innskuddspensjon hos arbeidsgivere i privat sektor. Du kan samle innskuddspensjon hos Kron gjennom alle livsfaser, skulle du senere begynne i privat sektor vil du kunne benytte pensjonsavtalen.

Hva gir avtalen for deg som medlem?

 • Et pensjonstilbud med markedets beste vilkår
 • En alderstilpasset pensjonssparing
 • Tydelig og enkel fremstilling av pensjon via en brukervennlig app
 • Rabatt på annen fondssparing via Kron
 • Rabatt på Individuell pensjonssparing (IPS) via Kron

Hvorfor burde jeg vurdere å flytte pensjonen min fra arbeidsgivers leverandør til Kron?

 • Gjennom ditt medlemskap får du tilgang til markedets beste pensjonstilbud, for de fleste medlemmer vil dette innebære en mye større pensjonspott.

Slik fungerer egen pensjonskonto helt praktisk

Forvaltningskostnadene på pensjonen blir særlig viktig ved innføring av egen pensjonskonto. Her er et eksempel på hvorfor dette vil bli så avgjørende:

 • Marie er ansatt i privat sektor og har innskuddspensjon. Hennes arbeidsgiver sparer 5 % av hennes årslønn i pensjon og betaler gebyrene fra pensjonsleverandøren. Pensjonssparing via arbeidsgiver er lovpålagt.
 • Maries arbeidsgiver har en avtale med en pensjonsleverandør som tar 2000* i forvaltningsgebyr per år på det som kalles aktivt pensjonskapital (den totale summen arbeidsgiver har spart til deg som ansatt i bedriften). Etter å ha sjekket finansportalen.no ser hun at dette er veldig høyt. Som medlem i A+ vil hun i januar kunne flytte all sin pensjon til Kron og få et årlig forvaltningsgebyr på 500* kr i stedet. Siden arbeidsgiver er pliktig til å betale forvaltningsgebyret på det aktive pensjonskapitalen betyr det at Marie vil få mellomlegget på 1500 rett inn på sin pensjonskonto. Dermed får hun faktisk betalt for å flytte pensjonen sin til Kron.
 • Dette betyr også at besparelsene blir større fra år til år ved å bytte til Kron. Den gode rabatten på den passive pensjonen (fra tidligere arbeidsgivere) gjør også at Marie kommer bedre ut av det ved å ha hele pensjonspotten hos Kron.

*forvaltningskostnaden her er kun et eksempel.


Hva er "Egen pensjonskonto"?

Over nyttår vil pensjonen til 1,4 millioner nordmenn automatisk flyttes og samles på en egen pensjonskonto. Det innebærer at pensjonen du har fra tidligere arbeidsgivere vil flyttes til den leverandøren du har gjennom jobben i dag. Du kan velge å reservere deg mot denne flyttingen og velge en annen leverandør enn jobben. "Egen pensjonskonto" gjelder for deg som jobber i privatsektor og har innskuddspensjon.

Innskuddspensjon innebærer at arbeidsgiver hvert år sparer en prosentandel (mellom 2 % og 7 %) av lønnen din til pensjon. Den totale pensjonspotten din er delt inn i en aktiv og en passiv del. Den aktive delen gjelder det som spares for deg i jobben du har i dag, og det passive er det du har spart fra tidligere arbeidsgivere. Din nåværende arbeidsgiver er pliktig til å spare en prosent av lønnen din til pensjon hvert år. De betaler gebyrer på forvaltningen av pensjonen så lenge du er ansatt. Når du slutter i en jobb og har innskuddspensjon får du et pensjonskapitalbevis, og på dette er det du som betaler gebyrene. I januar vil både din aktive og passive pensjonssparing flyttes over på en egen pensjonskonto.

Hvorfor innføres "Egen pensjonskonto"?

"Egen pensjonskonto" blir innført for å gi deg bedre oversikt og for å redusere gebyrene du betaler på pensjonen din. Dagens pensjonssystem gjør at mange nordmenn har pensjonskapitalbevisene hos forskjellige leverandører med høye forvaltningsgebyrer. Egen pensjonskonto sørger for at hele pensjonspotten samles et sted.

Et av de viktigste valgene du tar for din pensjon

Den nye lovgivningen gjør at du for første gang kan velge hvor pensjonssparingen fra din nåværende jobb plasseres. "Egen pensjonskonto" åpner dermed markedet for nye aktører. Det vil komme deg til gode da du kan sammenligne forskjellige aktører og finne den med best priser, akkurat som du gjør med renta på boliglånet. Ved å ta enkle grep kan du sørge for mye mer å rutte med som pensjonist.

Hva skjer hvis du ikke jobber i privat sektor eller er arbeidsledig?

Avtalen med Kron inkluderer et veldig godt tilbud med rabatter både på egen pensjonskonto, fondssparing og Individuell pensjonssparing (IPS). Hvis du kun jobber i offentlig sektor vil du dessverre ikke kunne benytte pensjonsavtalen hos Kron, men du har tilgang til rabattene på fondssparing og IPS. Egen pensjonskonto gjelder for alle som har, har hatt, eller kommer til å få innskuddspensjon hos arbeidsgivere i privat sektor. Du kan samle innskuddspensjon hos Kron gjennom alle livsfaser, skulle du senere begynne i privat sektor vil du kunne benytte pensjonsavtalen.

"Egen pensjonskonto" oppsummert:

 1. Lavere kostnader – Ved at alle pensjonskapitalbevis samles på et sted vil de alle fleste få reduserte gebyrkostnader. Det innebærer en og samme pris for forvaltningen av pensjonen fra eksisterende arbeidsgiver og tidligere oppspart pensjonssparing.
 2. Bedre oversikt – Det er enklere å følge med på pensjonssaldoen din når du kun logger deg inn et sted.
 3. Mer kontroll over egen sparing – "Egen pensjonskonto" gir deg mer kontroll over hvordan din sparing er satt opp. Når du velger leverandør kan du både bestemme hvor stor aksjeandel og hvilke fond du ønsker at pensjonen din forvaltes i.

Hva innebærer avtalen med Kron for deg som jobber i offentlig sektor?

Hvis du jobber i offentlig sektor vil du dessverre ikke kunne benytte pensjonsavtalen hos Kron, men du har likevel tilgang til rabattene på fondssparing og IPS. "Egen pensjonskonto" gjelder for alle som har, har hatt, eller kommer til å få innskuddspensjon hos arbeidsgivere i privat sektor. Har du pensjon fra tidligere arbeidsgivere i privat sektor, såkalt pensjonskapitalbevis kan disse flyttes til Kron under avtalen.

En av markedets beste priser på fondssparing

Akademikerne Pluss (A+) har forhandlet på vegne av alle medlemmer i Naturviterne. Det betyr at du får tilgang til noen av de beste prisene på markedet. Ved å laste ned Kron-appen kan du enkelt komme i gang med fondsparingen. Minimumsbeløpet for investeringer er kr 300 i månedlig sparing.

Lanseringstilbud på fondsparing allerede nå:

Tilbudet fra Akademikerne Pluss vil bli tilgjengelig samtidig som egen pensjonskonto trer i kraft i januar/februar 2021. Du kan allerede nå teste Kron-appen til en ekstra hyggelig pris.

Pensjonsreformene i både privat og offentlig sektor innebærer at de fleste vil få lavere pensjon fra folketrygden og må jobbe lenger for å kompensere. Pensjonen din består av tre deler:      

 • Pensjon fra folketrygden
 • Pensjon fra arbeidsgiver (tjenestepensjon)
 • Egen sparing

Andelen du får fra folketrygden er størst, men denne blir mindre og mindre. Derfor blir pensjonsavtalen du har med arbeidsgiver og egen sparing enda viktigere.

Her er et eksempel på hva tilbudet fra Kron kan innebære for deg i offentlig sektor:

 • Grethe er 40 år og vil kun jobbe i offentlig sektor i sin karriere. Hun benytter seg av rabattene på fondssparing via A+. Ved å begynne fondssparing på 2100,- I måneden hos Kron, kan Hilde sitte igjen med 1,3 millioner i total fondsaldo som pensjonist. Sammenlignet med gjennomsnittsprisen på fondsparing kan dette utgjøre opptil 150 000,- mer i pensjon.

  

 

 

Fant du det du lette etter?