Webinar: Pesticider i et kaldt klima

Marianne Stenrød, direktør for Divisjon bioteknologi og plantehelse ved NIBIO
sep
Zoom
Åpne

Foredragsholder er Marianne Stenrød, direktør for Divisjon bioteknologi og plantehelse ved NIBIO. Hennes forskningsarbeid fokuserer på effekter av kaldt klima på nedbrytning og transport av plantevernmidler i miljøet, samt effekter av plantevernmidler på mikrobiell aktivitet i jord.

Webinar: Pesticider i et kaldt klima

  • Fredag 22. september
  • Kl. 10.00-11.00
  • Zoom 
  • Webinaret er gratis og åpent for alle

God plantehelse er viktig både for matproduksjon og skogsdrift. I Norge bruker man mindre kjemiske plantevernmidler, siden vi har færre skadegjørende organismer enn mange andre land. Men det brukes likevel en del kjemiske midler for å sikre god plantehelse.

Slike pesticider er ofte skadelige for miljøet, og kaldt klima kan ha betydning for hvordan stoffene brytes ned i naturen.

Hva skjer da når klimaet er i endring og det blir varmere? Samtidig har stadig flere skadeorganismer utviklet resistens mot eksisterende pesticider. Hvordan redusere skader på miljøet samtidig som vi sikrer fortsatt god plateproduksjon i Norge?

Påmelding

Påmelding til arrangementet er avsluttet.

  • Påmeldingsfrist 21. september kl 12.

Kursholder

Marianne Stenrød

Direktør for Divisjon bioteknologi og plantehelse ved NIBIO
Marianne Stenrød er direktør for Divisjon bioteknologi og plantehelse ved NIBIO. Hun har doktorgrad fra NMBU. Hennes forskningsarbeid fokuserer på effekter av kaldt klima på nedbrytning og transport av plantevernmidler i miljøet samt effekter av plantevernmidler på mikrobiell aktivitet i jord.

Kartlenke

Zoom

Fant du det du lette etter?