Vi må rett og slett gjennomføre et formidabelt grønt taktskifte!
sep

Webinar: Hvordan skape verdier av naturen

-
Digitalt
Åpne

Vi går nærmere inn på Naturviternes forslag om å øke opprette et Bionova og et forskningsprogram for grønn økonomi, og satse på grønn eksport.

Naturviternes samfunnspolitiske offensiv, Grønt taktskifte, handler om to ting: Ta vare på naturen og skape verdier av naturen. I dette webinaret går vi nærmere inn på den andre delen, og våre konkrete tiltak som vi mener bidrar til bærekraftig verdiskaping.

Program

Webinaret er tredelt:

Første del handler om Bionova. Vi mener at Enova har vist oss hvordan midler fra fondsavkastning kan få fart på utviklingen i en retning som er politisk definert. Ved å tilføre 10 milliarder kroner i året til et fond der avkastningen støtter utviklingsprosjekter innen bioøkonomien, kan vi få opp hastigheten også her.

Andre del handler om et strategisk forskningsprogram for grønn økonomi. Et slikt program kan støtte forskningen innenfor bioøkonomi, grønn landbruks- og sjømatteknologi og livsvitenskapene. 

Tredje del handler om grønn eksportsatsing. Norge har høyteknologisk industri og forskningsmiljøer i verdensklasse, og dette er noe som verden behøver. Ved å støtte bedrifter som ønsker å markedsføre og selge grønn teknologi, kompetanse og produkter kan vi i større grad både utvikle og eksportere teknologier som trengs i en stadig mindre fossil verden. 

Påmelding

Ved å melde deg på sikrer du at du mottar lenke til webinaret i forkant. 

Fant du det du lette etter?