mar

Webinar: Antibiotikaresistens i havet

-
Zoom
Åpne

Kan antibioikaresistente bakterier utvikle seg i havet? Skjell kan kanskje gi oss svaret.

  • ​​​​​Onsdag 3. mars
  • Kl 13.00-14.00
  • Zoom

Antibiotikaresistente bakterier er en av de største helseutfordringene vi har. I dag vet vi for lite om hvordan slike bakterier sprer og utvikler seg i miljøet, inkludert havet. I havet blir bakterier påvirket av kloakk som renner ut i sjøen. Kloakken kan inneholde både tarmbakterier og rester av antibiotika. Bakteriene som blir utsatt for denne forurensningen, kan derfor selv utvikle antibiotikaresistens.

Didrik har forsket og skrevet doktorgradsavhandling om antibiotikaresistens i havet ved å undersøke bakteriene i skjell:

Skjell filtrerer og fanger opp partikler, som bakterier, fra vannet rundt seg. Bakteriene kan stamme fra mennesker, husdyr eller ville dyr, som fugler og sjøpattedyr. Det gjør at skjell er en god kandidat for å undersøke hvilke tarmbakterier som er resistente mot antibiotika. Ved å bruke skjell kan vi sammenligne ulike kystområder, og se hvor det er mange og få resistente bakterier.  Det igjen gjør at vi kan vurdere om sjømaten er trygg å spise.

Foredragsholdere

 

Didrik Hjertaker Grevskott
Postdoktor ved avdeling for fremmed- og smittestoff, Havforskningsinstituttet
Didrik har doktorgrad fra UiB og jobber til daglig som postdoktor ved Havforskningsinstituttet hvor hans forskningsfelt er mikrobiologi med fokus på antibiotiaresistens i havet. Han har tidligere deltatt i Forsker Grand Prix der han kom på 2. plass i 2019. Fotograf: Erlend A. Lorentzen/HI

 

 

 

Påmelding

  • ​​​​​​Webinaret er åpent for alle.
  • Link til Zoom blir sendt på e-post før kurset starter.
  • Påmeldingsfrist tirsdag 2. mars kl 12.00.

 

Fant du det du lette etter?