Vaksineforsker Even Fossum kommer til Blindern for å fortelle om vaksiner og immunitet:
feb

Foredrag: Vaksiner og immunitet

For studenter

Vaksiner har hatt en enorm innvirkning på folkehelsa. Infeksjonssykdommer som opp gjennom historien har påført mennesker omfattende lidelse og død, er nå nærmest utryddet i store deler av verden. Men hvordan fungerer egentlig vaksiner, og hvorfor er noen vaksiner mer effektive enn andre? 

Vaksineforsker Even Fossum kommer til Blindern for å fortelle om vaksiner og immunitet

  • Torsdag 20. februar
  • Kl 16.15-17.00
  • Kristine Bonnevies Hus, Seminarrom 3203

Even Fossum har en doktorgrad i virologi, og har siden 2009 jobbet som vaksineforsker ved Avdeling for Immunologi og Transfusjonsmedisin ved Rikshospitalet. Han har over 15 års erfaring med å forske på infeksjonssykdommer, og har publisert en rekke vitenskapelige artikler i anerkjente internasjonale tidsskrifter.

I dette foredraget vil Fossum fortelle om utviklingen av de første vaksinene, og forklare hvordan immunforsvaret vårt reagerer på vaksiner. Han vil også se på enkelte infeksjonssykdommer der det har vært vanskelig å lage effektive vaksiner. I tillegg vil han ta for seg vaksineskepsis og myten om at vaksiner er farligere enn sykdommene de forhindrer. Dette på tross av omfattende studier som viser at vaksiner både er trygge og effektive.

Dette blir et spennende foredrag, og vi håper mange kommer for å høre på! 

Gratis for medlemmer.

Påmelding

Meld deg på ved å trykke "skal" på arrangementet på Facebook.

Det blir servert pizza, så møt opp i god tid. Send e-post til naturviterne.uio@gmail.com hvis du har allergier/ preferanser som må hensyntas. 

Fant du det du lette etter?