Julehilsen fra studentstyret

Victoria Ariel Bjørnestad, leder i Naturviternes studentstyre, gir deg en smakebit på studentarbeidet i året som har gått og hva styret skal jobbe videre med i 2018.

År 2017 går mot slutten og de fleste naturviterstudenter runder av året med eksamener før juleferien begynner.

Mange har kanskje sittet hele desember med et semester av ny kunnskap som skal oppsummeres i eksamensform før man endelig kan slappe av og ta seg tid til å tenke på andre ting enn studier. Vi i studentstyret i Naturviterne vil også oppsummere hva vi har gjort og hva vi jobber med i styret i denne julehilsningen til våre medlemmer.

Et år med sterk medlemsvekst og spennende aktiviteter

Det har vært et strålende år for Naturviterstudentene, hvor vi har fått over 600 nye studentmedlemmer. Våre lokallag ved de forskjellige universitetene har arrangert kurs for våre medlemmer i blant annet vinsmaking, ølsmaking, formidling og førstehjelp. Vi har også introdusert våre medlemmer for aktuelle bedrifter gjennom bedriftspresentasjoner med Nutrimar og Aquagen. Neste år vil vi tilby mange nye spennende arrangementer som våre lokallag nå sitter og planlegger – så bli med oss i 2018!

I 2017 vant Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN) fredsprisen. Studentstyret i Naturviterne gikk inn for å støtte organisasjonen i 2014 og dette ble vedtatt ved Naturviterne sitt landsmøte i 2015. Vi er svært stolte over å støtte Nobelprisvinnerens viktige arbeid.

Tenk på framtiden

Før vi tar juleferie vil vi i studentstyret gjerne minne våre medlemmer om å også tenke på tiden etter studiene. Som medlem i en fagforening har du allerede gjort det første steget mot et trygt arbeidsliv, men du har kanskje ikke tenkt så lang som hva du skal gjøre når du er ferdig med å arbeide? Vi får ofte råd om å begynne å spare til pensjon så tidlig som mulig, men som student kan det være vanskelig nok å ha penger til levekostnader akkurat nå om vi ikke skal begynne å tenke på levekostnader om 50 år. I tillegg kommer fleste akademikere ut i heltidsarbeid fem år etter de som ikke har tatt høyere utdanning, som gjør at vi mister de fem siste årene med pensjonspoeng.

– Man må få pensjonspoeng også for å studere, slik at akademikere ikke blir straffet for å velge en utdanning.

Vi i Naturviterstudentene mener at man må få pensjonspoeng også for å studere, slik at akademikere ikke blir straffet som pensjonist for å ha valgt høyere utdanning. Her på nettsiden kan du lese mer om hvordan pensjon i Norge fungerer i dag i «Slik skaffer du deg oversikt over egen pensjon».

Men det er ikke bare pensjon som kommer til å være viktig i fremtiden. Vi vil gjerne minne våre medlemmer på at naturviterkompetansen kommer til å bli en viktig del av å tilpasse samfunnet til et klima som er i endring. Naturviterne vil bruke kompetanse fra våre medlemmer til å påvirke den samfunnspolitiske utviklingen på områder som for eksempel energi, folkehelse og matproduksjon.

Landsmøtet for Naturviterstudentene i 2018 vil foregå i sammenheng med klimakonferansen Broen til framtiden, hvor temaet er å skaffe til veie 100 000 klimajobber og trappe ned oljeutvinningen, i tråd med rapporten «100 000 klimajobber», og vi ønsker alle interesserte medlemmer hjertelig velkommen til å delta.  

Studentstyret i Naturviterne ønsker alle våre studentmedlemmer lykke til på eksamener, en riktig god jul og vi håper at dere blir med oss på mange spennende arrangementer i 2018!

Laster kommentarfelt ..