Naturviterne kommenterer Etisk bankguide

Medlemsfordeler og Etisk bankguide

Naturviterne følger utviklingen til våre samarbeidspartnere innen bank og forsikring på Etisk bankguide. Nye tall for 2019 viser at Storebrand forsvarer en sterk andre plass og Danske Bank får litt bedre score enn i fjor, men synker på rangeringen.

Etisk bankguide er et samarbeid mellom Fremtiden i våre hender og Forbrukerrådet. Etisk bankguide er en del av det internasjonale initiativet Fair Finance Guide, som skal gi forbrukere, organisasjoner og myndigheter innsyn i hvordan bankene forholder seg til viktige temaer innenfor etikk og bærekraft.

Nedenfor kan du følge lenke til årets rangering som ble oppdatert november 2019

Storebrand (forsikring) og Danske Bank (bank) er viktige partnere som leverer medlemsfordeler til Naturviterne gjennom samarbeidsavtalen vi har gjennom Akademikerne Pluss.

— Det ligger en forventning fra våre medlemmer og vår forening om at de vi samarbeider med, også er gode på bærekraft og etikk. Vi kommer til å fortsette og følge med på dette for å spille inn våre forventninger til både Danske Bank og Storebrand, sier Dagfinn S. Hatløy, forbundsleder i Naturviterne: 

Naturviterne om Storebrand og Etisk banguide

  • Det er gledelig å se at Storebrand fortsetter å levere solid score i Etisk Bankguide med 82 poeng. Storebrand har vært tidlig ute med å implementere samfunnsansvar, etikk og bærekraft i sin fondsforvaltning.
  • Naturviterne oppfordrer selskapet til å fortsette det gode arbeidet, og ser gjerne at de styrker seg på områder som bankguiden påpeker.

Naturviterne om Danske Bank og Etisk bankguide

  • Banken hever seg litt fra 52 poeng til 57 poeng, men synker en plass på rangeringen. 
  • Den samlede scoren er fortsatt for lav og plasseringen er for dårlig. Naturviterne oppfordrer banken til å ta krafttak med nye grep for å forbedre seg på de områdene bankguiden påpeker, særlig på områdene klimaendringer og likestilling.

Laster kommentarfelt ..