apr

Webinar: Bærekraftig emballasje for framtida

-
Zoom
Åpne

Naturviterne og WoodWorks! Cluster inviterer til webinar om emballasje laget av trefiber. Lær om prosjekter som vil erstatte dagens bruk av plastemballasje.

 

 • Tirsdag 20. april
 • Kl 13.00-14.30
 • Zoom

Bærekraftig emballasje laget av trefiber vil redusere plastforbruket vårt betydelig, bidra til et grønt skifte mot en bærekraftig framtid og er verdiskapende. Dette krever den rette naturvitenskapelige kompetansen og midler til videre forskning og utvikling.

Emballasje utgjør store deler av plastavfallet vårt – faktisk hele 40 %. Plast er både rimelig og har gode egenskaper som emballasje, spesielt for å øke holdbarheten til mat. Fordelene med plast har også gjort at det har blitt en enorm miljøutfordring. Plast blir i liten grad resirkulert og store mengder forsøpler naturen og havet, der det vil fortsette å finnes i lang tid. Plast finner ikke bare veien ut i omgivelsene våre, men også inn i kroppen. Det er estimert at vi konsumerer plast gjennom mat og drikke tilsvarende et kredittkort hver uke. Vi vet ikke hva de langsiktige konsekvensene av vårt plastforbruk er, men det utgjør et åpenbart problem allerede.

Spørsmålet er om vi kan lage emballasje som beholder de gode egenskapene til plast, uten ulempene. Svaret kan ligge i trefiber.

Program

 • Naturviterne jobber for et grønt taktskifte.
  Rune Hedegart, Styremedlem Naturviterne
 • WoodWorks Cluster! Skal bidra til å skape et bærekraftig samfunn.
  Kjersti Kinderås, klyngeleder Woodworks! cluster
 • 3D- fiberforming for grønne emballasjeprodukter.
  Kathrin Mörseburg, seniorforsker ved RISE PFI
 • Grønne absorpsjonsputer for emballering av mat.
  Lars Johansson, seniorforsker ved RISE PFI/Woodworks! cluster
 • Luft- og vanntett emballasje – er det mulig uten plast?
  Ellinor Bævre Heggset, seniorforsker ved RISE PFI

Påmelding

Webinaret er åpent for alle.

MELD DEG PÅ HER

 

I samarbeid med WoodWorks! Cluster

 

Fant du det du lette etter?