Matvareforsyning og beredskap: hvor sårbare er vi?

Matvareforsyning og beredskap: hvor sårbare er vi?
mar
Oslo, Kulturhuset
Åpne

Ti bokser leverpostei og to pakker knekkebrød. Hvor mye mat har du på lager, og hvorfor har vi ikke bare et stort felleslager? Kan vi dyrke og lagre mat i Norge så vi er selvforsynte, og vil vi egentlig det? Og hvor stort bør et beredskapslager være?

Beredskap og forsyningsevne er noe som må planlegges før krisen inntreffer. Det handler både om hvilken mat vi produserer og hvordan vi produserer den. I dag er mye av norsk matproduksjon og kosthold avhengig av import. 

 Hva gjør vi om transporten en dag stopper opp? Hvor raskt kan vi legge om kostholdet og landbruket, og hva kan du da forvente til lunsj? 

Program

Velkommen til frokostseminar! 

  • Frokost fra 08:00 (dørene åpner)
  • Programstart 08:30

Foredrag ved Christian Anton Smedshaug, daglig leder i Agri Analyse, førsteamanuensis II ved NMBU. Foredrag ved Hanne Fjerdingby Olsen, postdoktor, fakultet for biovitenskap, institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, NMBU. 

Panelsamtale etter foredrag, ledes av forbundsleder i Naturviterne, Morten Wedege. 

Påmelding

  • Påmelding gjelder kun for deg som deltar fysisk.
  • Arrangementet er gratis og åpent for alle.
  • Påmeldingsfrist: 24. februar.

Arrangementet vil bli streamet til Naturviternes Facebook-side og publisert på nett i etterkant. 

Kursholder

Chr. Anton Smedshaug

Daglig leder i Agri Analyse
Førsteamanuensis II ved NMBU.

Hanne Fjerdingby Olsen

Postdoktor
Fakultet for biovitenskap, institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, NMBU.

Kartlenke

Oslo, Kulturhuset

Fant du det du lette etter?