mai

Frokostmøte om folkehelse

Åpne

I forbindelse med lanseringen av folkehelsemeldinga arrangerer vi frokostmøte om temaet. Vi belyser ulike forhold rundt folkehelse, bl.a. betydningen av maten vi spiser og hvordan vi disponerer arealene.

Program

Videoopptak av frokostmøtet:

 

 

 

 

Slik jobber vi med folkehelse i Asker
Lene Conradi, ordfører i Asker

  • Conradi mottok nylig prisen som årets folkehelsepolitiker fra Sunne kommuner. En pris hun mottok for sitt enestående engasjement for å ha utøvd forbilledlig lederskap i arbeidet med å utvikle en innovativ, samskapende og helsefremmende kommune.

    På Naturviternes frokostmøte vil hun utdype sine tanker om hvordan en kommune – og en ordfører – best kan jobbe for å bedre den lokale folkehelsa, og hvorfor hun og Asker kommune prioriterer dette.

"Gode liv i eit trygt samfunn":
Hva forteller folkehelsemeldinga oss?
Bodil Blaker, seniorrådgiver og sekretariatsleder for meldingen

Hva er sammenhengen mellom mat og folkehelse 
Birger Svihus, professor, NMBU 

  • Svihus har markert seg som en svært tydelig stemme i diskusjonen om matens betydning for helsa vår. Han kommer til Naturviterfrokosten for å fortelle oss mer om dette.

Folkehelse i hver m³ og i hver m² — vannets betydning for folkehelsa
Tone Høysæter, vann- og avløpsetaten, Oslo kommune

  • Vi er avhengig av vann hver dag — til å drikke, til å vaske oss i og til å frakte bort avløp. Vannet gir oss stor glede gjennom rekreasjon. Oslo kommune, og vann- og avløpsetaten spesielt, jobber hver dag for å gi rent vann til nytte for mennesker og natur i Oslo. De siste årene har det vært stort fokus på vannet i byen gjennom åpning mot fjorden (Fjordbyen) og gjenåpning av lukkede vassdrag.

 

Påmelding

  • Påmeldingsfrist 14. mai.
  • Møtet er gratis og åpent for alle. 

Fant du det du lette etter?