jun

Frokostmøte: Kan ny genteknologi gi oss mer mat og trygg mat?

-
Oslo, Kulturhuset
Åpne

Naturviterne inviterer til frokostseminar om genteknologi og nye muligheter innen landbruk og havbruk.

Møt noen av landets fremste forskere innen molekylærbiologi:

  • Sigrid Bratlie, molekylærbiolog
  • Thage Thorstensen, plantemolekylærbiolog
  • Morten Wedege, forbundsleder i Naturviterne, er ordstyrer

Sted: Kulturhuset i Oslo, Youngsgate 6 (kartlenke)

  • Frokost fra 08:00
  • Arrangementet fra 08:30 til 10:00

Ny teknologi gjør at vi kan tilpasse naturen til våre behov. Vi kan lage planter og dyr som bedre håndtere ekstremvær med tørke og flom. Så hvordan gjør vi det på en trygg og forsvarlig måte? Hva bør absolutt unngå, og hva bør vi legge til rette for?

Lær mer om smilende laks, klimatilpassede poteter og hvorfor genteknologi uansett ikke kan redde verden om vi ikke tenker helhetlig. Naturviterne inviterer til frokostseminar om genteknologi og nye muligheter innen landbruk og havbruk.

Arrangementer er åpent for alle og passer for deg som jobber som fagperson, beslutningstakere eller andre som er engasjert i teknologi, natur- og miljøspørsmål.

For å sørge for frokost og kaffe til alle, ber vi om at du melder deg på!
Arrangementet er gratis. Påmelding innen 7. juni.

Arrangementet vil bli streamet til Facebook. Du trenger ikke melde deg på om du kun ønsker følge streaming. Opptak vil legges ut på Naturviternes nettsider i etterkant av arrangementet. 

Program

Del 1 - Hva er genredigering og hva kan teknologien brukes til
Foredrag ved foredragsholder og molekylærbiolog Sigrid Brattlie.

Del 2 - Genredigering, matsikkerhet og klimakrise
Samtale med Sigrid Brattlie og forsker Tage Thorstensen.
Samtalen ledes av Morten Wedege, forbundsleder i Naturviterne. 

Bakgrunn for frokostseminaret: 

Verden står ovenfor en klima- og naturmangfoldskrise. Skal vi lykkes med å bevare verdens naturmangfold samtididig som befolkningsveksten i verden øker vil det kreve en omlegging av verdens matproduksjon.

Nye genredigerte plantesorter kan gi større avlinger, mer næringsrik mat og kreve mindre kunstgjødsel. Samtidig er CRISPR-teknologien omstridt og mange frykter vi er i ferd med å åpne en pandoras eske. Så hvordan håndterer vi ny teknologi på en fornuftig måte? Hva bør absolutt unngå, og hva bør vi legge til rette for?

Genteknologiutvalget skal i løpet av året levere sitt forslag til regulering av genteknologi og genmodifisering. På frokostseminaret vil du lære mer om hva genredigering er og hvilke muligheter og utfordringer vi står foran.

Foredragsholdere

Sigrid Bratlie er utdannet molekylærbiolog og har jobbet for blant annet Bioteknologirådet.
Bratlie er prosjektleder i NCE Heidner BioCluster og har skrevet boken Fremtidsmennesket - hva den bioteknologiske revolusjonen betyr for deg sammen Hallvard Kvale.
 
Tage Thorstensen er forsker ved divisjon for bioteknologi og plantehelse, NIBIO. Thorstensen har jobbet hos Bioteknologirådet og er daglig leder i AgriBiotix AS som jobber for biologiske løsninger for bekjemping av antibiotikaresistens.

 

Påmelding

Fant du det du lette etter?