Okt

Bærekraft – fordi det lønner seg?

-
Oslo
Åpne

Olje og gass vil være en viktig ressurs i mange år framover. Er Statoils navnebytte bare et snedig forsøk på å tilsløre hva som er selskapets hovedområder i uoverskuelig fremtid? Og hvem finansierer egentlig klimaverstingene? Møt representanter fra blant annet Equinor, WWF, DNV GL, Storebrand, Orkla og NSB til debatt.

Miljøvernere og næringslivet har ofte stått på hver sin side i debatten om bærekraft. Mange anså miljøbevegelsen som en bremsekloss for vekst og utvikling. Men noe har skjedd når «det grønne skiftet» kåres til årets nyord, når bankene stiller krav om ansvarlighet til låntakere og selskaper de investerer i og når olje- og gassgiganten Statoil bytter navn til Equinor.

Hvem skal ta kostnaden?

Overgang til mer miljøvennlig drift kan by på store utfordringer. Vi husker fortsatt "månelandingen" for CO2-lagring på Mongstad. Overgang til den globale økonomien stiller også store krav til aktører som opererer på den internasjonale arenaen. Så hvordan forene miljømessig, samfunnsmessig og økonomisk bærekraft?

Lønnsomt i det lange løp

Forskning viser også at mange velger å fokusere på bærekraft, nettopp fordi det er lønnsomt. Samtidig er det viktig læring også i de ulønnsomme prosjektene. For å løse de store bærekraftutfordringene, trenger vi store lokomotiver i samfunns- og næringsliv med lønnsomhet som drivkraft. Men vi trenger også bidragene fra små og mellomstore bedrifter og et engasjement fra hver enkelt for å lykkes.

Med oss i debatten har vi med oss de fremste innen klima- og bærekraftspørsmål. Fra den innovative gründerbedriften Fjong, som har det bærekraftige svaret på "hva skal jeg ha på meg" til tunge industrikonsern som DNV GL, Equinor, Orkla, NSB og Storebrand. Leder for WWF, Bård Vegar Solhjell, deltar også i debatten.

Oslo er av EU kåret til europeisk miljøhovedstad i 2019, og Raymond Johansen som er leder for Oslo byråd vil åpne vårt stormøte om bærekraft for å presentere og knytte forbindelsen til Oslo europeisk miljøhovedstad 2019. (Foto: CF-Wesenberg/Kolonihaven)

Vi lover en svært interessant og spennende kveld med godt faglig påfyll, kunstnerisk innslag ved Natalie Aldema band, mingling og enkel servering.

  • Det blir servert mat fra kl 17.00.
  • Møtestart kl 17.30.
  • Vi avslutter denne spennende kvelden kl 20.30.

Vi strømmer møtet

Møtet blir strømmet, slik at du som ikke har mulighet til å komme kan følge med fra sofakroken. For å få med deg strømmingen må du melde deg på ved å følge denne lenken til Econa og velge «online».

Foredragsholdere

Per Espen Stoknes Du møter:

Per Espen Stoknes

Per Espen Stoknes er TED Global Speaker, utdannet psykolog med dr.grad i grønn økonomi og arbeider som forsker og leder for BI Senter for Grønn Vekst. Han er med-grunnlegger av flere miljøteknologiselskaper, og har lang erfaring som foreleser samt bedriftsrådgiver innen scenario-baserte strategier.

 

Karin Greve-Isdahl

Karin Greve-Isdahl,  EVP Sustainability, Communications and Public Affairs, Storebrand

Karin er konserndirektør i Storebrand med ansvar for områdene kommunikasjon og bærekraft i Norge og Sverige. Hun har nasjonal og internasjonal erfaring innenfor journalistikk, informasjonsteknologi og bærekraft. Karin har en master i sammenliknende politikk og journalistikk fra Bond University i Australia. Hun har tidligere jobbet som kommunikasjonsdirektør i Opera Software ASA, SN Power og som nyhetsreporter for tv-kanalen CNBC.

 

Bjørn Kjærand HauglandBjørn Kjærand HauglandBjørn Kjærand HauglandBjørn Kjærand Haugland

Bjørn Kjærand Haugland, konserndirektør og Chief Sustainability Officer (CSO) i DNV GL Group

Som CSO i DNV GL-konsernet har han ansvaret for gruppens bærekraftsarbeid og han har forøvrig lang erfaring med å bistå multinasjonale selskaper innen områder som bærekraft, klimaendringer og innovasjon.

I tillegg er han styremedlem i StormGeo, Universitetet i Bergen, WWF og Global Maritime Knowledge Hub. Han er videre ansvarlig for Global Opportunity Report og Global Opportunity Explorer, som er et felles initiativ i samarbeid med UN Global Compact og Sustainia.

Haugland har en M.Sc. i marin arkitektur fra NTNU, og har deltatt i "Strategic International Leadership"-programmet ved International Institute for Management Development (IMD). 

 

Anne Marheim StørenAnne Marheim StørenAnne Marheim Støren

Anne Marheim Støren, Sustainability Marketing manager, Orkla Home

Anne er ansvarlig for å starte og lede utviklingen og lanseringen av Orkla Home and Personal Cares vellykkede livsstilsmerke, Klar. Hun brenner for bærekraft både på jobb og privat. Anne mener bærekraft er nøkkelen til god fremtidig forretningsutvikling og innovasjon. Anne er utdannet med to mastergrader; en MSc i Management fra London School of Economics og en MSc i Marketing fra University of Bath .

 

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Bård Vegar Solhjell, leder for WWF

Bård Vegar Solhjell ble generalsekretær i WWF Verdens naturfond i mars 2018. Bård Vegar er tidligere nestleder i Sosialistisk Venstreparti og har vært både kunnskapsminister og miljøvernminister i Stoltenberg-regjeringen. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo med fagkretsen sosiologi, sammenlignende politikk og idéhistorie. Solhjell har mange publikasjoner, deriblant en om sjakk, og nå sist "Uro. Ei historie om Norges framtid".

 

Synne Homble

Synne Homble, konserndirektør Mobilitet og strategi NSB

Synne har jobbet i NSB fra 2016. Før det var hun konserndirektør og hadde ulike lederstillinger i det internasjonale havbrukskonsernet Cermaq Group AS. Hun har også arbeidet som advokat i advokatfirmaet Wikborg Rein. Homble er nestleder i styret i Statnett SF og var fra 2015-2018 medlem av Norges OECD-kontaktpunkt for ansvarlig næringsliv.

 

Bjørn Otto SverdrupBjørn Otto Sverdrup

Bjørn Otto Sverdrup, direktør bærekraft Equinor

Bjørn Otto Sverdrup er Equinor ASAs Senior Vice President for Sustainability og medlem av ledelsen i forretningsområdet Global Strategy Business Development. Han har omfattende ledererfaring fra Equinor ASA. Videre er han en hyppig brukt foredragsholder på viktige bransjearrangementer som SERA, WFES og SPE og er videre nestleder i styret ved NTNU. Sverdrup er utdannet statsviter og tidligere forsker fra Universitetet i Oslo. 

 

Sigrun Syverud

Sigrun Syverud, CEO Fjong

Sigrun Syverud er gründer og daglig leder i klesdelingsplattformen Fjong. Bakgrunnen for å starte Fjong var blant annet frustrasjon over det store overforbruket av klær, som er med på å gjøre klesindustrien til en av verdens nest mest forurensende. Fjong har på kort tid blitt veldig populær, og Sigrun er overbevist om at det veldig snart vil være like vanlig å leie klær som å kjøpe. Sigrun har master i finans fra Norges Handelshøyskole (NHH) og bachelorgrad i samfunnsøkonomi fra Humboldt Universitet, Berlin. Før hun ble gründer jobbet hun innen corporate finance. 

 

Cilia Holmes IndahlCilia Holmes Indahl

Cilia Indahl, kveldens debattleder som vil sørge for et godt krydret stormøte

Cilia Indahl er bærekraftsdirektør i Aker BioMarine, nylig kåret til Europas mest innovative selskap. Hun er også Co-Founder av Sustainability Hub Norway og fagekspert på bærekraftige forretningsmodeller. Cilia er utdannet siviløkonom med dobbel mastergrad i internasjonal business og bærekraftig utvikling fra NHH og HEC Paris. Hun er overbevist om at bærekraft og lønnsomhet går hånd i hånd, og analyserte over 400 bærekraftige forretningsmodeller som del av masteroppgaven sin for å bedre forstå hvordan selskaper kan lykkes med bærekraft.

 

Påmelding

Meld deg på ved å følge denne lenken til Econa.

Påmeldingsfrist: 17. oktober

Fant du det du lette etter?