Kunstig intelligens
apr

AI og robotisering – fra etiske utfordringer til fantastiske muligheter

-
Høyres Hus
Åpne

Kunstig intelligens, eller AI, er for mange en trussel; noe man ikke greier å forholde seg til - eller noe man regner med kommer om fem til ti år. Slik er det ikke! De fleste av oss bruker kunstig intelligens daglig uten å være klar over det, utviklingen fra buzzword til faktisk handling går fort – og den skjer nå!

PS! Arrangementet strømmes fra 17:30. Meld deg på her for å få lenke.

Mange er urolige for om AI vil overta jobbene våre, noen frykter at personvernet er truet, mens andre erkjenner at samfunn og næringsliv vil bli endret uten å helt se konsekvensene. Det som er sikkert, er at måten vi tenker på vil bli fundamentalt endret.  

Samfunnsviterne, Naturviterne, NITO og Econas nettverk for Økonomi, finans- og virksomhetsstyring ønsker å avdekke noen myter om AI, og også vise deg hvordan AI endrer måten vi lever og tenker på, både på jobb og privat.

Vi har fått med oss tre eksperter som vil guide deg gjennom hvordan AI kan brukes mer effektivt, samtidig som hensynet til de etiske problemstillingene blir ivaretatt.

Mat og mingling fra kl 17 – faglig del starter kl 17.30.

 

Program

  • Mingling og mat
  • “Behind the pretty face of AI” v/ Therese Gule, Capgemini
  • “Under den mystiske overflaten av AI” v / Robert Engels – PHD og Principal – Head of Data Science and Artificial Intelligence i Capgemini
  • «Bra er ikke godt nok, Vi må bli besatt av kunde- og brukeropplevelse» v /Eirik Norman Hansen, foredragsholder og teknologioptimist

Foredragsholdere

Therese GuleTherese Gule

Therese Gule vil snakke om fasaden bak AI, og hvordan AI påvirker bedriftskulturer samt de etiske utfordringene knyttet til kunstig intelligens.

Psykologiske krefter påvirker måten vi forholder oss til endringer på, i en verden hvor vi stadig tar i bruk mer AI for å forstå og samhandle med hverandre, vil de som forstår forbindelsen mellom den digitale og fysiske verden stå igjen som vinnere.

Therese har bred erfaring fra både privat og offentlig sektor, hun er en stor teknologioptimist og engasjeres av å skape forretningsverdi og lønnsom vekst gjennom smart bruk av data og ny teknologi. I dag jobber hun i Capgemini med strategiarbeid og salg.
 

Robert EngelsRobert EngelsRobert Engels

Robert Engels tar oss med på en reise under den mystiske overflaten av AI og maskin læring.

Med langsiktig og dyp interesse for emner og materielle ting relatert til maskinlæring og kunstig intelligens, skal Robert Engels holde et foredrag om akkurat dette temaet. Han er Principal – Head of Data Science and Artificial Intelligence i Capgemini og er genuint opptatt av situasjoner der teknologi møter mennesker.
 

Eirik Norman HansenEirik Norman HansenEirik Norman Hansen

Eirik Norman Hansen, er en entusiastisk og erfaren teknologi - og digitaliseringsoptimist med over 20 års erfaring. Hans mantra i teknologidebatten er at bra ikke er godt nok, og at vi må bli besatt av kunde- og brukeropplevelse.

Han er spesielt opptatt av hva teknologi og digitalisering har betydd og faktisk betyr for oss mennesker, i organisasjoner og i samfunnet vi lever i. Kunstig intelligens, roboter og digitalisering generelt gir oss muligheter vi ikke har vært i nærheten av tidligere. Det er derfor vår plikt å forvalte denne muligheten på best mulig måte for den verden vi lever i.

 

samfunnsviterne_hovedlogosamfunnsviterne_hovedlogoEcona_logo_liggende_pos_RGBEcona_logo_liggende_pos_RGB    
NaturviterneNaturviterne NITONITONITO

Fant du det du lette etter?